In het najaar van 2002 hebben de voorzitter van het oprichtingsbestuur Marianne van der Kamp en vioolbouwer Robert Walters aan de wieg gestaan van kamerorkest Touché, dat vanaf het begin gedirigeerd werd door András Czifra.

Kamerorkest Touché is een strijkorkest en bestaat uit enthousiaste, gevorderde amateurmusici uit Rotterdam en omstreken. Iedere week wordt op maandagavond het repertoire ingestudeerd in de aula van het Auris College te Rotterdam. Met enige regelmaat vinden er groepsrepetities plaats onder leiding van professionele musici.

Kamerorkest Touché wil gemotiveerde amateurmusici de gelegenheid bieden om deel uit te maken van een kamerorkest, dat streeft naar een zo hoog mogelijk niveau. Daarnaast wil het jonge musici de kans geven om podiumervaring op te doen. Boven alles geldt, dat het plezier in samen musiceren voorop staat.

Kamerorkest Touché wil een breed publiek in de regio aanspreken met een gevarieerd en verrassend repertoire tijdens de vaste concerten, die tweemaal per seizoen plaats vinden. Ook wordt er regelmatig opgetreden met diverse solisten, ensembles, andere orkesten en koren.

Privacyverklaring