Het orkest is aan het wisselen van dirigent. Vanaf de oprichting, ruim 15 jaar geleden, zijn we door András Czifra geleid maar sinds mei 2019 staan we onder leiding van Michel Havenith. Michel dirigeert dit seizoen, en we zijn nu een nieuwe dirigent aan het zoeken.

Michel Havenith studeerde aanvankelijk schoolmuziek aan het conservatorium van Maastricht. Tijdens deze studie kwam hij erachter dat zijn echte interesse lag bij het dirigeren. Na het behalen van zijn onderwijsakte besloot hij dan ook zijn opleiding voort te zetten met de studie Koordirectie bij Frans Moonen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens zijn studie in Den Haag ontdekte hij al snel een andere liefde: het dirigeren van orkesten. Na het behalen van zijn diploma Uitvoerend Musicus koordirectie was de studie orkestdirectie, bij Pierre Stoll en Lucas Vis, dan ook een logisch vervolg. Deze opleiding vervolgde hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Antoni Ros-Marbá en sloot hij eveneens af met een diploma Uitvoerend Musicus orkestdirectie.

Michel Havenith is artistiek leider en dirigent van het door hem in 2012 opgerichte instrumentale Ebony Ensemble en was oprichter en dirigent/artistiek leider van Vocaal Ensemble Sfinx en het Nederlands Strijkorkest. Hij leidde als dirigent uiteenlopende muziekprojecten, dirigeerde symfonieorkestprojecten in zijn woonplaats Zoetermeer en treedt regelmatig op als interim- en projectdirigent bij koren en orkesten.

Uitgebreidere informatie is te vinden op https://muziektrainingen.com/cv-michel-havenith.